024-6772212 info@tcbeuningen.nl Gespecialiseerd als angsttandarts!
Angsttandarts - Tandheelkundig Centrum Beuningen

Angsttandarts

Meer dan 800.000 mensen in Nederland zijn zo bang voor de tandarts dat zij niet meer durven te gaan. Met de angsttest kunt u eenvoudig uw angst voor de tandarts vaststellen. U heeft namelijk tandarts angst als u bij deze test een score behaalt tussen 12 á 20. Tandheelkundig Centrum Beuningen kan bij deze score veel voor u betekenen als angsttandarts. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

De oorzaak van tandarts angst vindt zijn oorsprong voornamelijk in de jeugd. De schooltandverzorging wordt vaak genoemd. Echter kunnen ook mensen uit uw omgeving (o.a. ouders, broers/zussen en overige kennissen) de oorzaak zijn. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang voor de tandarts te zijn. Bij kinderen ligt dit percentage op ongeveer 15%. Het kenmerk van deze angst is dat u, hoe u ook uw best doet, deze maar niet onder controle kunt krijgen. Gelukkig hebben wij voor u een systeem kunnen ontwikkelen, waarbij het ons is gelukt een groot aantal patiënten over hun angst heen te helpen.

Behandelmotto angsttandarts

  1. Met geduld en respect luisteren wij naar hoe tandartsangst bij u is ontstaan en hoe u deze ervaart;
  2. Samen een behandelplan maken en bepalen hoe dit wordt uitgevoerd;
  3. Het garanderen van een pijnloze behandeling;
  4. De mogelijkheid om de behandeling(en) bij u onder volledige narcose uit te voeren. Deze tandartsnarcose wordt veilig verzorgd door ervaren anesthesiologen;
  5. Met uiteindelijk doel: u zonder angst op de gewone wijze behandelen, wat van belang is voor een goede nazorg.
Angst tandarts | Tandheelkundig Centrum Beuningen