024-6772212 info@tcbeuningen.nl Gespecialiseerd als angsttandarts!
Kindertandarts - Kindertandheelkunde | Tandheelkundig Centrum Beuningen

Kindertandheelkunde

Angst voor de tandarts is de meest voorkomende fobie in Nederland. Dit begint vaak bij kinds af aan of bij een traumatische ervaring in het verleden. TC Beuningen vindt het daarom belangrijk dat kinderen met angst voor de tandarts hier vanaf komen of dat dit minder wordt. Wij zijn daardoor een zeer kindvriendelijke tandarts die kinderen gerust stellen en veel aandacht besteden aan kindertandheelkunde. Hierdoor worden gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen én wordt de angst van het kind minder.

Kindvriendelijke tandarts

TC Beuningen is een zeer kindvriendelijke tandarts. Kinderen beleven tandartsbehandelingen nou eenmaal anders dan volwassenen. Hier moeten wij als kinderarts goed mee om gaan. Wij moeten ons weten te verplaatsen in de gedachten en belevingswereld van kinderen. Dit is bij elke leeftijd en kind anders. Naast een goede kindertandarts moeten wij dus ons ook goed inleven in de gedachten van het kind. Niet iedere tandarts voelt dit feilloos aan, dit word door de kinderen zelf ook opgemerkt en kan problemen en angsten geven.

Tandarts Nijmegen - Tandheelkunde Nijmegen | Tandheelkundig Centrum Beuningen

Kindertandheelkunde

Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk voor de preventie, ook bij kinderen. Kindertandheelkunde zal zorgen voor het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Hier wordt bij de behandeling van uw kind dan ook uitgebreid bij stilgestaan en er zal advies op maat gegeven worden. We streven naar hoogwaardige mondzorg voor kinderen. Bij TC Beuningen worden kinderen in samenwerking met de andere tandartsen van het centrum behandelt door Tamara.