024-6772212 info@tcbeuningen.nl Gespecialiseerd als angsttandarts!
Preventieve tandheelkunde | Tandheelkundig Centrum Beuningen

Preventieve tandheelkunde

Preventie

Het is een open deur als we vertellen dat preventie altijd beter is dan genezen. Helaas zien we in ons vak dat op het gebied van preventie nog teveel blijft liggen. Daarom zullen we blijven bijsturen in het niveau van de mondhygiëne. Een optimale mondhygiëne en bewust wording van een gezond voedingspatroon zal op termijn zorgen voor het uitblijven van gaatjes en tandvleesproblemen. Tijdens de controles wordt hier dan ook uitgebreid bij stilgestaan en zal er een advies op maat gegeven worden. Over het algemeen worden onze controles gecombineerd met een bezoek aan de preventieassistent voor het verwijderen van tandsteen en aanslag en een instructie van tandheelkundige hulpmiddelen voor gebitsreiniging.

Amalgaam
vrije praktijk

Al enige jaren werken we uitsluitend met witte vullingen. Ten eerste omdat we door het gebruik van composiet veel weefselvriendelijker kunnen zijn, we hoeven bij het vullen van een gaatje niet zoveel tandweefsel meer weg te halen als het geval was bij het gebruik van amalgaamvullingen. Ook zijn de composietvullingen natuurlijk esthetisch veel fraaier. Ten derde speelt er nog een deel materiaaleigenschappen mee. Amalgaam vullingen bestaan uit zware metalen wat een gezondheidsrisico met zich mee zou kunnen brengen. Overigens is dit nooit wetenschappelijk aangetoond.

Angst tandarts | Tandheelkundig Centrum Beuningen

Kwaliteit!

Naast diverse specialisaties zijn we een reguliere tandartspraktijk. Alle basisbehandelingen worden met zorg uitgevoerd. De behandelingen zullen aangepast worden als wetenschappelijk onderzoek aantoont dat andere materialen en methodes leiden tot hogere kwaliteit. Dat kwaliteit hoog in ons vaandel staat blijkt uit het feit dat er enkel tandartsen in dienst zijn die een zeer goede (Nederlandse) opleiding hebben gehad. Tevens volgt elke medewerker in ruime mate bij en nascholing om zichzelf te blijven ontwikkelen.

ISO 9001 is een internationaal geldende kwaliteitsnorm voor organisaties met als doel te komen tot een optimale kwaliteitsbeoordeling in de zorg. Om het ISO 9001- certificaat te behalen, moeten de zaken intern op orde zijn; de patiënt moet centraal staan, de zorgverlener moet betrouwbare resultaten kunnen presenteren en voordurend werken aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.