024-6772212 info@tcbeuningen.nl Gespecialiseerd als angsttandarts!
Dirk Jan Franken
Dirk Jan Franken

Vanaf klein kind al vreselijke angst voor de tandarts, en alleen bij grote ingrepen en wanneer het ECHT moest ging ik naar de tandarts. Verschillende keren uit de stoel om helemaal van de wereld te geraken, flauwvallen dus.
Ook als er naast mij in een praktijk een andere persoon geholpen werd en ik dat allemaal hoorde, viel ik flauw omdat er dan allemaal films door mijn hoofd afspelen. Niet de angst voor pijn, maar het zit tussen de oren.
Toch maar weer alle moed verzameld met hulp van vrienden die me er toe zetten om naar de tandarts te gaan, mede ook omdat er een voortand ging wiebelen en iedere ochtend bloed in de gootsteen bij wakker worden.
Geen pretje dus.
Maar het eerste gesprek met Johan gehad en een plan van aanpak gemaakt. Hij heeft exact verteld wat er zou gaan gebeuren als ik niets deed, dus dan maar doorbijten.
Grondig moest het tandvlees en wortels behandeld worden bij de mondhygiƫniste Simone. Deze jonge dame heeft mij zeer goed geholpen, duidelijke uitleg, aandacht en ook geduld wanneer ik de eerste keer uit stoel moest om op de grond gestrekt te gaan. Maar de andere 4 behandelingen heb ik al niet meer op de grond gelegen. Pluim voor Simone geweldig gewoon.
Vandaag 3 maal gevuld bij Johan, en ook hem lof voor de behandeling, ik kreeg zelfs weer praatjes in de behandelkamer. Nu ga ik zelfs nog verder voor het esthetische vlak. Tanden bleken en kijken of ik een wat witter gebit kan krijgen, ja zal moeten als je volgende maand 50 jaar word.
Een ieder bedankt voor jullie geduld.

Groet Dirk Jan

Did you like this? Share it!