024-6772212 info@tcbeuningen.nl Gespecialiseerd als angsttandarts!
silvia
silvia

Na 24 jaar niet bij de tandarts geweest te zijn wegens angst hele grote angst moest ik nu toch het besluit nemen eens te gaan, omdat de tanden die ik nog in de mond had niet meer tanden te noemen waren, aan de rechter kant twee afgebroken kiezen die al met het tandvlees vergroeit waren en boven nog drie voortanden waarvan er een weken geleden eruit gevallen was en 8 of 9 ondertanden, geen gezicht dus. En ieder met zo een slecht gebit herkend het gevoel dat je liever niet hebt dat iemand op je mond kijkt, handen voor de mond bij het lachen het liefst nog bij het praten zo dat niet gelijk op valt dat je zo een slecht gebit hebt, dus moest ik wel over mijn angst heen en naar een tandarts. Waar ik eindelijk weer eens alle moed verzameld heb werd ik verwezen van mijn huisarts naar het tandheelkundig centrum in Beuningen.
Vrijdag gebeld voor een afspraak en ik kon maandag al terecht ik schrok ervan dat het zo snel kon en was heel erg bang voor mijn eigen courage het hele weekend zei ik maar tegen mijzelf ik ga alleen praten en motiveerde mezelf om ook te gaan en de afspraak niet weer af te zeggen nu ben ik blij dat ik erdoor heen gegaan ben en door gezet heb het was al mijn vierde aanloop om iets aan mijn tanden te doen.
Ik kwam er op maandag en iedereen was heel lief en begripvol ik had niet het gevoel dat de mensen het raar vonden dat ik zo bang ben en dat gaf een veilig gevoel een gevoel van begrip.
Bij de eerste afspraak werd besloten alles eruit te halen wat er nog was en een kunst gebit te plaatsen dat was ook mijn wens, dit alles onder volledige narcose man was ik blij eindelijk…..eindelijk tanden die ik aan de balie kan af geven waar al die stress een eind heeft nooit meer bang hoeven te zijn voor de tandarts.
Ik was zo blij dat niemand vroeg zullen we het niet toch proberen je angst weg te nemen en een gewone behandeling doen …nee men liet mij en mijn angst in zijn waarde en gaf me ook niet het gevoel dat ik als volwassen persoon geen redenen of recht had om zo bang te zijn, ik kwam dank het begrip in een stroom versnelling terecht gelijk happen om een noodgebit te maken,
op een of ander manier had ik het gevoel begrepen te worden en liet men mij geen kans om hier nog langer over na te denken en weer weg te lopen zonder iets aan mijn tanden te doen, hier ben ik heel dankbaar voor.
Nu zijn we een paar weken verder en de narcose behandeling is achter de rug ook dit ging allemaal heel rustig en als je vraagt of ze iets anders kunnen doen ze alle moeite om het aan te passen zo dat het zo angstvrij als mogelijk gebeurt. Tuurlijk kunnen ze de angst niet weg nemen maar ze deden er echt alles aan dat ik me zo veer het ging op mijn gemak gevoeld heb. Nu heb ik een noodgebit en natuurlijk zijn het niet mijn eigen tanden en het is zeker wennen met vreemde tanden in je mond er moet nog het een of ander aan gepast worden maar dit gebeurt allemaal buiten mijn mond je geeft als het ware je tanden af .ik geniet van het gevoel dat al die ellende een eind heeft je niet meer bang hoeft te zijn voor kiespijn of de mensen die naar je kijken en denken bah wat heb jij een slecht gebit wil je niet eens naar de tandarts gaan….geen uitleg meer hoeven geven dat ik dat niet kan opbrengen omdat ik zo bang ben het gevoel van onmacht en schaamte dat mensen jou niet begrijpen dat is voorbij…dat heb ik te danken aan het hele team in Beuningen van de assistente, de tandarts, de tandtechnici en het narcose team die alles eraan gedaan hebben dat ik me zo veilig gevoeld heb om niet weer weg te lopen. Ik kan alleen iedereen aanraden toch nog een keer over zijn angst heen te stappen zo moeilijk dat ook is en een afspraak te maken te kijken wat er mogelijk is.

Did you like this? Share it!